De Mooiste Plekjes van Midi-Pyrénées

Het keteldal van Gavarnie, Lourdes, Rocamadour… : Midi-Pyrénées heeft internationaal bekendheid gekregen dankzij zijn toeristisch neusje van de zalm, de ‘Mooiste Plekjes’.

Niet te missen, een must, absoluut bezienswaardig… Dat zijn de woorden die opborrelen wanneer men denkt aan de Mooiste Plekjes van Midi-Pyrénées. De regio telt effectief 26 grote sites die emblematisch zijn voor de cultuur, de geschiedenis en het natuurerfgoed. Zij werden samengebracht in een collectie die uniek is in Frankrijk en die mooie steden bevat als Toulouse, Cahors, Lourdes en Albi .

In de collectie zult u ook verbaasd staan bij de schoonheid van kunstwerken (de viaduct van Millau, het Canal des Deux Mers …), van middeleeuwse pareltjes zoals Saint-Cirq-Lapopie en Cordes-sur-Ciel, maar ook van grandioze natuursites zoals het keteldal van Gavarnie of de Pont d’Espagne in de Pyreneeën.

De Mooiste Plekjes zijn uw toegangspoorten tot Midi-Pyrénées. Zij delen onze wens om u een kwaliteitsvol onthaal te bieden en u te begeleiden voor de ontdekking van het immense gebied van Midi-Pyrénées.

De Mooiste Plekjes vormen op die manier een netwerk, een grote familie, een solidair geheel om van Midi-Pyrénées een ideale vakantiebestemming te maken.

 

Het logies voor uw vakantie
In Midi-Pyrénées vindt u alle mogelijke logiesvormen terug, van 5-sterrenhotels tot karaktervolle B&B; en refuges in de bergen.
In Midi-Pyrénées vindt u alle soorten van toeristisch logies. De streek ontvangt u met 1300 hotels met een classificatie van 2 tot 5 sterren, en met 600 campings die grotendeels ook chalets en bungalows aanbieden.

U kunt ook een keuze maken tussen de (ongeveer) 1000 B&B’s of gastenkamers en 13.000 gîtes, waarvan een meerderheid landelijk van karakter is, maar zorgvuldig werd gerestaureerd.

U kunt ten slotte ook uw vakantie doorbrengen in een karaktervol logies dat geniet van de regionale label ‘Art de Vivre’ (levenskunst).
De label Art de Vivre wordt toegekend aan B&B’s, vakantieverblijven en hotels die zorgvuldig geselecteerd werden op basis van de schoonheid van de architectuur en hun omgeving, maar ook voor het onthaal dat u te wachten staat.

Homepagina