Een fietsvakantie om niet te vergeten!

Deze Fietsvakantie Frankrijk Pyreneeën, kamperen, 1 week gaat over reusachtig gebergte tussen Frankrijk en Spanje. Maak tijdens deze 1-weekse kampeertrektocht kennis met de kronkelende weggetjes die zich een weg naar boven wanen door het ruige gebied. Fiets mee over de Col d’Aubisque, Col du Tourmalet, Col de Peyresourde en de Col de Pailhères, allemaal bekend van de Tour de France.

• Mooie etappes door de ruige natuur van de hoge PyreneeënFietsvakantie Frankrijk Pyreneeen kamperen 1 week PYW kaart
• Van west naar oost over de meest beroemde cols van de Pyreneeën
• Beklimming van onder meer Col d’Aubisque, Col du Tourmalet, Col de Peyresourde en Port de Pailhères
• Maaltijden uit de Cycletours keuken
• Bagagevervoer

 

Dag 1: Vertrek met de Fietsbus

U vertrekt comfortabel met de fietsbus vanuit Nederland naar Saint-Jean-Pied-de-Port. Op uw boekingsformulier kunt u aangeven waar u op wilt stappen.

 

Dag 2: Saint-Jean-Pied-de-Port – Oloron de Ste. Marie, 82 km

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeën 2018 dag 2
Na aankomst met de bus staat er voor u een ontbijt klaar op de camping ter voorbereiding op de eerste etappe. Door het glooiende landschap fietst u naar de voet van de 17,7 km lange klim naar de Col de Burdincurutcheta (1135 m). Vergis u niet in deze klim want er zitten behoorlijk steile gedeeltes in en hij is lang. Hierna is het voornamelijk afdalen, afgewisseld met een korte klim van 2 km naar Larrau. Na Larrau daalt u af door de Gave de Larrau. Het laatste gedeelte van de etappe gaat op- en neer naar de camping in Oloron de Sainte Marie.

 

Dag 3: Oloron de Ste. Marie – Argelès-Gazost, 95 km

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeën 2018 dag 3
Op het programma staan de Col de Marie-Blanque (1035 m, 9 km), de Col d’Aubisque (1709 m, 18 km) en de Col du Soulor (1474 m, 4 km).
Vooral de laatste 4 km naar de top van de Col de Marie-Blanque zijn erg zwaar! Laat u zich echter ook niet verrassen op de Col d’Aubisque. Twee kilometer voor de top is er in een scherpe bocht naar rechts een wit gekleurd hotel. Men denkt vaak dat dit de top al is, maar dan volgen er nog 2 kilometer. Tussen de Col d’Aubisque en de Col du Soulor fietst u over een smalle weg langs overhangende rotsen en steile afgronden, hetgeen een mooi gezicht oplevert. Na 3 km komt u de gedenkplaat van Wim van Est tegen.

 

Dag 4: Argelès-Gazost, rustdag of tijdrit Luz Ardiden, 67 km

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeën 2018 dag 4
U heeft vandaag de keuze, of lekker bijkomen van de busreis en de twee etappes of de klim naar Luz Ardiden.
Vanaf de camping fietst u geleidelijk stijgend naar Luz St. Saveur. Het begin van de klim naar Luz Ardiden ligt circa 900 meter buiten Luz St. Saveur. De klim gaat direct al redelijk steil omhoog. De weg vervolgt zich via vele haarspeldbochten en komt dan uit op een kaler gedeelte met mooie vergezichten. Het laatste gedeelte is nog behoorlijk pittig, maar het uitzicht op de top is overweldigend. U overbrugt tijdens deze rondrit 1010 hoogtemeters, waarbij het gemiddelde stijgingspercentage van de klim 6,9% bedraagt.

 

Dag 5: Argelès-Gazost – St. Lary Soulan, 89 km

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeën 2018 dag 5
U fietst vanaf Argelès-Gazost door de Gorge du Luz naar Luz-Saint-Saveur naar de voet van de Col du Tourmalet. Er volgt een klim van 18,5 km naar de top. Na Bareges heeft u de mogelijk om de Col du Tourmalet te beklimmen via de route van oud tourwinnaar Laurent Fignon of via de nieuwe route. De top ligt op 2115 meter. Via het skidorp La Mongie daalt u af naar St. Marie de Campan om vervolgens rechts af te slaan naar de Col d’Aspin (1489 m). Deze klim is een stuk minder steil dan de klim naar de Col du Tourmalet. Na de afdaling van de Col d’Aspin fietst u via een glooiende route naar St. Lary Soulan.

 

Dag 6: St. Lary Soulan – St. Girons, 123 km

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeën 2018 dag 6
Na een korte vlakke aanloop volgt een kort venijnig klimmetje van ongeveer 1,5 km waarna het geleidelijk aan door stijgt naar 1136 meter. Daarna gaat het dalend en glooiend naar de voet van de Col de Peyresourde voor een klim van 9,8 km naar de top op 1563 meter. De 13 km lange afdaling brengt u naar Luchon. Tussen Luchon en de voet van de klim naar Col de Mente zit nog een kort lastig klimmetje van ongeveer 2,5 km. De klim naar de Col de Mente is ongeveer 9 km. Na de afdaling van de Col de Mente volgt de laatste klim van de dag over een afstand van een 5 km naar de Col de Portet-d’Aspet. Na de afdaling volgt een geleidelijk dalende weg naar St.Girons.

 

Dag 7: St. Girons – Tarascon-sur-Ariège, 81 km

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeën 2018 dag 7
Hoewel de etappe niet te lang is, moet u wel 3 cols overwinnen, namelijk de Col de la Trappe (1110 m), de Col d’Agnes (1570 m) en de Col de Port de Lers (1517 m). Vooral de klim van ongeveer 10 km naar de Col d’Agnes zult u nog wel even voelen in de benen. Na een korte afdaling volgt dan nog de 5 km lange klim naar de Col de Port de Lers. Daarna is het enkel nog afdalen naar Tarascon sur Ariège.

 

Dag 8: Tarascon-sur-Ariège – Quillan, 118 km

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeën 2018 dag 8
Nog één lange etappe met een col van boven de 2000 meter, namelijk de Col de Pailheres (2001 m). Alvorens u daar op de top aankomt, heeft u al de Col de Maramare (1361 m) en de Col de Chioula (1431 m) overwonnen. Na de afdaling van de Col de Pailheres volgt zo rond de 97 km nog een klimmetje van 3 km. In de afdaling na deze klim pakt u nog twee colletjes mee, namelijk Col de Coudons (883 m) en de Col du Portel (6
01 m). Tijdens de laatste afdaling heeft u een schitterend zicht op het in een dal gelegen plaatsje Quillan.

 

Dag 9: Quillan – Trèbes, 85 km

Fietsvakantie Cycletours Frankrijk Pyreneeën 2018 dag 9
Alweer de laatste etappe van uw fietsvakantie in Frankrijk, een zogenaamde “uitrij” etappe. Toch zitten er nog wel een aantal colletjes in,  al is de hoogste “slechts” 622 meter. Na alle “echte” cols zult u met deze geen problemen hebben. Het merendeel van deze etappe fietst u over de D613, zo kunt u zich ook eens concentreren op de mooie omgeving. ’s Avonds vertrekt u weer met de fietsbus naar Nederland vanuit Trèbes.

 

Dag 10: Aankomst met de Fietsbus in Nederland

U komt in de loop van de dag weer terug in Nederland aan met de fietsbus. Op uw boekingsformulier kunt u aangeven waar u uit wilt stappen.

Source https://www.cycletours.nl/pyreneeen-van-west-naar-oost-kamperen-1-week/